Joulunajan vietämme yhdessä läheisten sukulaisten kanssa. Vierailemme paikasta toiseen, mutta emme onneksi kiireellä.

Jouluaaton olemme yleensä olleen minun vanhempieni luona, jonne myös veljeni tyttöystävänsä kanssa tulee.

Joulupäivänä siirrymme anoppilaan, jossa syömme suurella joukolla hyvää ruokaa... sieltä lähdemme kotiin vasta Tapaninpäivän iltana. Näin ehdimme viettää Joulua rauhassa kaikkien läheisten kanssa.

Myös isomummon ja - ukin luona meillä on tapana vierailla joko aatonaattona tai jouluaatto aamuna.

Nyt on alkanut kuitenkin hirveästi mietityttämään, onko tämä joulu jollakin tavoin erilainen. Meillä on uusi omakotitalo, jonka joulusisustusta mietin jo kuumeisesti. Olisi mukava viettää Joulu ihan vain oman perheen voimin, mutta mieheni on taas sitä mieltä, että kaikkien yhdessäolo on meille muodostunut jo perinteeksi.  Luultavasti tänä vuonna tulossa kuitenkin pienoisia poikkeuksia edellisiin vuosiin ja luomme uusia perinteitä olemalla aattona aluksi kotona. Kävisimme aamulla omassa joulusaunassa, söisimme jouluisen aamupalan, kat soisimme lastenohjelmia ja ulkoilisimme, luultavasti lenkkeillen haudoilla katsomassa kynttilämerta.  Illaksi sitten siirtyisimme vanhempieni luo saunaan, syömään jouluaterian ja tietenkin odottamaan joulupukkia

Toinen mietinnän kohde onkin sitten anoppi ja appiukko, jotka erosivat hiljattain... kuinka käy joulupäivän päivällisenm miten vierailemme molempien luona... en edes jaksa miettiä kaikkea. Odotan ja toivon vain, että kaikki meni omalla painollaan "niin kuin pitääkin".

Odotankohan joululta liikaa...